Docent biologie / natuuroriëntatie in Lelystad

Onze collega is langdurig ziek. Zorg jij dit schooljaar voor een naadloze overname van de lessen biologie / natuuroriëntatie aan onze onderbouwleerlingen in het vmbo?

Onze collega is langdurig ziek. Zorg jij dit schooljaar voor een naadloze overname van de lessen biologie / natuuroriëntatie aan onze onderbouwleerlingen in het vmbo?

Als docent biologie / natuuroriëntatie weet jij met enthousiasme jouw vakkennis over te dragen aan onze leerlingen in het vmbo. Met jouw onderwijsvisie en hart voor de doelgroep zorg jij ervoor dat onze leerlingen de kwalitatief goede lessen krijgen die zij verdienen. Je laat onze leerlingen in klas 1 en 2 van het vmbo basis/kader en kader/tl nader kennis maken met het vak biologie / natuuroriëntatie. Er ligt een duidelijk plan, maar daarbinnen krijg jij de ruimte om op creatieve wijze zélf vorm te geven aan jouw lessen. Ga de uitdaging aan bij Porteum, een school waar kansen en mogelijkheden voor de toekomst open liggen.

Kleur buiten de lijntjes bij Porteum
Als vervangend docent stap jij binnen met een frisse blik. Jij krijgt de belangrijke taak om samen met je collega's ons nieuwe onderwijs verder vorm te geven. Het gaat om een langdurige vervanging; dit hele schooljaar ben jij dé docent biologie / natuuroriëntatie die de leerlingen kent en weet wat zij nodig hebben. Want als je de leefwereld van jongeren begrijpt, kun je ernaar handelen. Je durft daarbij buiten de kaders te denken, want dat is precíes wat wij nodig hebben. Jouw aanpak begint bij het:

 • Op creatieve wijze lesgeven aan onze leerlingen in klas 1 en 2 van het vmbo-b/k en k/t.
 • Samenwerken met je collega's aan het verder vormgeven van ons nieuwe onderwijs.

Samen is beter
De nieuwe, hypermoderne, ruime en duurzame Porteum-campus met innovatieve IT- en klimaatsystemen is dé plek waar je met leerlingen en collega's samen leert, leeft en werkt aan je eigen toekomst en die van de wereld om je heen. Porteum is goed bereikbaar met de auto, fiets én openbaar vervoer.

Zo snel mogelijk maak jij het onderbouwteam op Porteum College (ons vmbo) compleet door langdurige vervanging van een zieke collega. Gebouw Ruim wordt jouw thuisbasis. Hier werk je samen met professionele en betrokken collega's, die graag in ontwikkeling blijven en denken in mogelijkheden, net als jij!


Jouw lef wordt beloond

 • bruto maandsalaris tot € 4.573,- (LB) plus eindejaarsuitkering.
 • een tijdelijke aanstelling voor de vervanging van een zieke collega tot diens terugkeer, maar in elk geval tot en met 31 juli 2023.
 • reiskostenvergoeding.
 • studieverlof en opleidingsbudget.
 • cafetaria-regeling met onder andere bedrijfsfitness en fietsplan.
 • ruime mogelijkheden als het gaat om nascholing en doorontwikkeling.
 • diverse verlofregelingen waaronder (betaald) ouderschapsverlof, een individueel keuzebudget aan verlofuren t.b.v. duurzame inzetbaarheid en zorgverlof.
 • pensioenregeling.

Meer dan een docent
Uiteraard heb je een onderwijsbevoegdheid docent biologie of natuurkunde. Lesgeven zit in jouw dna en jouw affiniteit met vmbo-leerlingen maakt jou meer dan een vervangend docent. Je bent een inspiratiebron die:

 • vanuit een positieve insteek lesgeeft.
 • een innovatieve blik heeft op de toekomst van het onderwijs.

De toekomst van nieuw onderwijs begint nú
Jij maakt direct werk van kansen. Laat zien dat jij als docent biologie / natuuroriëntatie het lef hebt dat past bij Porteum.

Solliciteren
Via ons sollicitatieformulier zien wij jouw sollicitatie graag zo snel mogelijk tegemoet.

Informatie
Meer informatie over deze vacature? Onze afdelingsleider vmbo, Pieter Spronkers, beantwoordt ze graag via p.spronkers@porteum.nl.

Voor meer informatie over onze toekomstvisie kun je terecht bij ons hoofd HR, Els den Boer, via 06 – 14 99 79 34.

Solliciteer