Docent biologie – moleculaire biologie in Leiden

Docent biologie – moleculaire biologie

Ben jij onze nieuwe collega die het hart van onze studenten weet te raken? Wij zoeken een enthousiaste docent Biologie die elke dag het mooie vak wilt overdragen aan onze studenten. Klinkt goed toch? Zie jij jezelf al helemaal in deze rol dan komen wij graag in contact met jou.

Wat ga je doen in je functie

Als docent biologie / moleculaire biologie / biochemie werk je nauw samen met enkele naaste collega’s en weet je de studenten verbinding te laten maken tussen de theorie, de praktische vaardigheden en het werkveld van de laborant en analist. Naast het geven van onderwijs treedt je op als studiebegeleider van studenten, als coach van projectgroepen (onderwijsmateriaal Consortium, DigiBib) en als examinator binnen de beroepspraktijk. Je werkt continue aan je eigen vakinhoudelijke en didactische competenties en ontwikkelt samen met generieke en vakdocenten lesmateriaal dat aansluit op, of integraal onderdeel is van een onderwijsproject. Kwaliteitszorg behoort voor jou logischerwijs bij je functie.

Wie zoeken wij

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega docent Biologie met een hart voor onderwijs en werkervaring in het laboratorium, bij voorkeur in de moleculaire biologie en of biochemische technieken. Die weet wat het betekent om als laborant of analist in de beroepspraktijk te werken. Hij of zij weet de studenten te motiveren en te enthousiasmeren voor het vak, het beste uit de student naar boven halen en biedt ze op het juiste moment een steuntje in de rug. Vanuit jouw inzicht in de beroepspraktijk weet jij een link te leggen met de theorie. Je beschikt over een lesbevoegdheid voor het MBO of bent bereid deze te behalen. Je bent enthousiast over formatief evalueren met als doel het leerproces van de studenten te verbeteren en de studenten daar medeverantwoordelijk voor te laten zijn. Je kunt inhoudelijk en opbouwend feedback geven èn ontvangen en jouw mening uitdragen met argumenten. Je functioneert goed in een onderwijssituatie, in teamverband en met de contacten in het werkveld. Je bent digitaal vaardig en hebt een flexibele en studentgerichte instelling en bent communicatief, zowel mondeling als schriftelijk vaardig. Gezien onze ambitie om samen met het beroepenveld onderwijs te innoveren is een onderwijskundige achtergrond en/of ervaring in de beroepspraktijk een pre. Tot slot beschik je over een aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau.

De afdeling MLO (middelbaar laboratoriumonderwijs)

De MLO-opleidingen maken deel uit van het college Techniek & ICT (T&I) mboRijnland, maar opereren binnen de faculteit Science & Technology (S&T) van de hogeschool Leiden en zijn gehuisvest in het gebouw van de hogeschool aan de Zernikedreef. Het onderwijsteam verzorgt de opleidingen tot Allround laborant, Biologisch medisch – en Chemisch-fysisch analist voor ca. 450 studenten. De opleidingen hebben een beroepsgericht curriculum. De afdeling bestaat uit een dynamisch team van 36 medewerkers onder wie 34 docenten en met medewerking van onderwijsassistenten van de hogeschool.

De faculteit Science & Technology

De faculteit S&T van de Hogeschool Leiden bestaat uit zes onderwijsafdelingen: Bio-informatica, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie, Informatica, Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD) en het MLO. Het Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB) is het kenniscentrum van de faculteit Science & Technology. Hier wordt praktijkgericht onderzoek verricht waarbij meettoepassingen en technologieën worden ontwikkeld. Het LCAB biedt voor zowel studenten als docenten van het MLO de mogelijkheid om te participeren in uitdagende onderzoeksprojecten en levert hierbij een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs, de ontwikkeling van carrièremogelijkheden voor studenten en de kennisontwikkeling en professionalisering van docenten.

Wat bieden wij jou

Afhankelijk van opleiding, ervaring en bevoegdheid word je ingeschaald in de functie van docent B. Het maximum van schaal LB bedraagt €4359,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling volgens de CAO MBO.

Daarnaast bieden wij:

– 8,33% eindejaarsuitkering;
– Bijdrage van 70% aan de pensioenpremie;
– De mogelijkheid om binnen redelijkheid je werk flexibel te plannen;
– 31 vakantiedagen per jaar bij een fulltime aanstelling;
– Bijdrage aan de ziektekostenverzekering, ook de aanvullende;
– Een laptop volgens onze BYOD-regeling;
– Een aantrekkelijke vervoersregeling bestaande uit o.a. een fietsregeling en NS-businesscard;
– Ruime scholingsfaciliteiten.

Wil je meer weten

Neem dan contact op met Dennis Hoogervorst, Onderwijsmanager MLO per telefoon op:06-48133771 of per mail op: hoogervorst.d@hsleiden.nl

**Solliciteren**

Zie je het helemaal zitten om te starten bij mboRijnland? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton , waar je je motivatie voor je reactie en CV kunt uploaden.  Reageren kan tot einddatum vacature.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben in de selectieprocedure.

Na je sollicitatie

Zijn wij net zo enthousiast als jij, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Dit eerste gesprek voer je met de teamleider en een toekomstige collega. Zo leren we elkaar kennen en kunnen we je vertellen over onze organisatie.

Wij werven graag zelf onze kandidaten, dus zonder hulp van werving- en selectiebureaus

Solliciteer