Docent biologie in Enschede

Ben jij die enthousiaste docent biologie, die graag een stapje extra zet voor onze leerlingen? Is het jouw missie om jongeren tussen de 12 en 16 jaar te begeleiden naar hun plek in de maatschappij? En ben je per 1 augustus beschikbaar voor een
fulltime baan in de bovenbouw vmbo B/K op het Bonhoeffer College in Enschede? Solliciteer dan direct!

Jouw verantwoordelijkheden
Je geeft lessen biologie aan leerlingen in de bovenbouw vmbo B/K. 

Jouw profiel
Boven alles vinden wij het belangrijk dat je beschikt over uitstekende pedagogische en didactische vaardigheden. Een onderwijsverleden is niet vereist. Indien je niet bevoegd bent, ben je bereid tot studeren. 

Je hebt affiniteit met onze doelgroep (vmbo) en vindt het een uitdaging om met deze leerlingen te werken. Goed contact met leerlingen onderhouden, is voor jou een tweede natuur. Het gaat jou gemakkelijk af hen te begeleiden en aan te spreken.

De Wethouder Beversstraat daagt jongeren uit in haar "DOEN" onderwijs, zowel de leerlingen, maar de docenten ook! Daarom is het zeer belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Je vindt het leuk om lesmateriaal te ontwikkelen en door te ontwikkelen en veel
praktijk toe te passen in je lessen, 'doen onderwijs' zoals wij dat noemen.

Flexibel, geduldig en positief en creatief zijn woorden die jou perfect omschrijven. Je bent resultaatgericht Ć©n niet onbelangrijk, je hebt gevoel voor humor. Door jouw manier van lesgeven weet je leerlingen te boeien en te inspireren voor het vak biologie. 
Jongeren op een afwisselende manier meenemen in je vak, zie jij als een uitdaging. Je bent in staat om de lesstof af te stemmen op het tempo en het niveau van de leerlingen. Doordat je je goed kunt verplaatsen in de belevingswereld van de leerlingen, ontstaat
er bovendien een prettige leer- en werksfeer. Je hebt een enthousiaste persoonlijkheid, je denkt in mogelijkheden en oplossingen en bent een teamplayer. 

Wij willen iedere leerling een 'yes'- moment geven!

Jouw werkplek
'Dietrich Bonhoeffer' zei: 'je bent pas mens als je er voor een ander bent'. Dat is bij uitstek van toepassing op onze doelgroep. Met jouw begeleiding en ondersteuning gaan onze leerlingen op zoek naar een passende plek in de maatschappij. 
 
We kennen al onze leerlingen en ontdekken samen hun sterke punten. We leren leerlingen vertrouwen te hebben in hun eigen mogelijkheden. 
 
Zo laten we ze groeien als persoon en begeleiden we hen naar een passende plek in de samenleving. 
 
Op de Wethouder Beversstraat wordt vmbo B/K onderwijs verzorgd. De Wethouder Beversstraat is onderverdeeld in de sectoren Techniek, Zorg en Welzijn, M&T, MVI, HBR en Economie. Op deze locatie investeren wij optimaal in de begeleiding van onze medewerkers om
ze zo te laten groeien. Onze leerlingen en medewerkers bieden wij een inspirerende leer- en werkomgeving, waar de kernwaarden van het Bonhoeffer, 'Geef, groei en geniet ', optimaal tot uiting komen. 

Ons aanbod
Het betreft een fulltime functie (1,0 fte), tijdelijk met uitzicht op vast dienstverband. Ingangsdatum: 1 augustus 2022. Conform de CAO VO ontvang je een salaris van maximaal 4.573 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal LB). Daarnaast ontvang
je onder andere een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding en korting op premie ziektekostenverzekering.

Het Bonhoeffer College maakt deel uit van Stichting Carmelcollege.Werken bij Carmel betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Meer weten?
Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij:  
Contactpersoon: Dhr. S. Steunenberg
Functie: teamleider bovenbouw
Telefoon: 053 – 750 47 00 of 06 51 55 67 31.

Reageren
Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk (bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren).

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.
 

2e graads

Schaal LB, maximaal 4.573,- euro bruto per maand bij een volledige baan. Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen.

Solliciteer