Docent biologie 0,6 fte in Driehuis

Wat ga je doen?
Het betreffen in totaal 8 lessen van 80 minuten en 2 lessen van 40 minuten. Je geeft les aan 6 van onze havo en vwo brugklassen en 2 2e klassen VWO. Daarnaast geef je 1 plusles van 40 minuten per week aan de leerlingen die zich hiervoor inschrijven.

De totale omvang van de vacature is 0,6 fte. De lessen zijn goed ingeroosterd op de maandag, dinsdagmiddag en donderdag. Hierdoor heb je weinig tussenuren en een ochtend lesvrij voor het voorbereiden en nakijken. Beschikbaarheid op deze dagen heeft dan ook onze grote voorkeur.

Wie ben jij?
Wij zoeken een bevoegd docent of docent die nog in opleiding is en die ervaring heeft met het lesgeven in de onderbouw havo en vwo. Iemand die leergierig is, eigen initiatief toont en plezier heeft in het bijdragen aan de invulling van het curriculum.

Je bent een docent die didactisch sterk is en weet aan te sluiten bij de leefwereld van leerlingen. Iemand die niet alleen thuis is in de theorie, maar die zich ook richt ook het overbrengen van de bijbehorende vakspecifieke vaardigheden. Je bent in staat een goede band met leerlingen op te bouwen, weet welke valkuilen er bestaan en kan de leerlingen daarom goed coachen in hun leerproces. Je hebt affiniteit met digitale leermiddelen en blijft daarin graag je vaardigheid ontwikkelen.

Wat krijg je van ons terug?

  • Contractduur: tijdelijk, tot einde schooljaar. Mogelijk zijn er vaste uren ook voor volgend jaar.
  • Voor deze functie is schaal LB van toepassing. Je salaris bedraagt dan minimaal € 3.001,00 en maximaal € 4.573,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
  • 12 weken vakantie per jaar.
  • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een goede pensioenregeling! Dunamare onderwijs neemt 70% voor haar rekening van de regeling bij het ABP.
  • Het eerste jaar dat je bij ons werkt bieden wij een zeer goed inwerktraject met één op één begeleiding door een collega-docent.
  • Bij ons krijg je alle ruimte om je op professioneel- en persoonlijk vlak te ontwikkelen, bij de Dunamare Academie. Check hier de website: www.dunamare-academie.nl
  • Veel aandacht voor jouw gezondheid en vitaliteit, zoals een aantrekkelijk fietsplan, een vitaliteitsbudget en vitaliteitscoaches en trainingen zoals mindfulness, hardlopen of kickboksen.
  • 2 keer per week fitness mogelijkheden onder begeleiding op onze eigen school.
  • 90 extra vrije uren per jaar, in te zetten op een manier die bij jouw persoonlijke levensfase past. Deze uren kun je bijvoorbeeld laten uitbetalen of inzetten ter bevordering van een goede werk privébalans of professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Het team
Je komt te werken in een leuke en dynamische leeromgeving van zo'n 130 bevlogen en betrokken collega's. De sectie biologie bestaat in totaal uit 5 vakgenoten.

Over het Ichthus Lyceum
Welkom op het Ichthus Lyceum! Wij zijn een school in Driehuis met ruim 1.200 leerlingen voor havo, atheneum en gymnasium en maken deel uit van Dunamare onderwijs.

Op het Ichthus Lyceum werken we vanuit de nieuwsgierigheid van leerlingen aan kennis en vaardigheden die ze nodig hebben voor de toekomst. Er is veel ruimte voor projectmatig werken en voor kunst en cultuur. We vinden het belangrijk dat leerlingen leren vanuit een onderzoekende houding. Dat ze hun eigen creativiteit leren gebruiken om vraagstukken op te lossen en dat ze een gezond kritisch denkvermogen ontwikkelen.

Pluslessen en Masterclasses

Ons onderwijssysteem kent lessen van 80 minuten. Daarnaast zijn er keuzelessen waarin leerlingen extra ondersteuning kunnen krijgen of juist Pluslessen en Masterclasses kunnen volgen over uiteenlopende interessante en uitdagende onderwerpen. We begeleiden kinderen naar zelfbewuste en verantwoordelijke jongvolwassenen. Help je ons mee?

Het Ichthus Lyceum ligt in een mooie, groene omgeving naast het NS-station van Driehuis (30 minuten van Alkmaar en Amsterdam CS met een directe treinverbinding). Ook zijn wij met de fiets en auto goed bereikbaar en hebben wij voldoende parkeermogelijkheden.

Dunamare onderwijs doet meer
Dunamare onderwijs doet méér. Meer voor leerlingen. Meer voor het onderwijs. En meer voor medewerkers. Denk aan goede opleidingsmogelijkheden, mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, een gezonde werk-privébalans, goede doorgroeimogelijkheden en volop aandacht voor vitaliteit. Lees maar. www.werkenbijdunamare.nl/arbeidsvoorwaarden

Ichthus Lyceum is onderdeel van Dunamare onderwijs. Daaronder vallen 24 uiteenlopende scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Haarlem, Haarlemmermeer en Velsen, met uitstapjes naar Harlingen en Uithoorn.

Direct reageren?
Wij zoeken een docent die snel kan beginnen. Hierdoor zullen wij direct starten met ons selectieproces en geen reactie termijn aanhouden. Denk je dat dit voor jou de perfecte baan is, bij de perfecte school? Reageer dan ook direct door te solliciteren via de onderstaande button, dan weten we zeker dat we jouw sollicitatie goed ontvangen.

Heb je vragen over deze vacature of wil je meer informatie bijvoorbeeld over de status van deze vacature mail dan gerust naar s.kooij@ichthuslyceum.nl .

Solliciteer