192003 Docent Biologie 0,3-0,6 fte, start z.s.m. in Boxtel

Het Baanderherencollege-VMBO onderscheidt zich als een eigentijdse school; een school die leerlingen uitstekend voorbereidt op vervolgonderwijs, beroep en een goede plaats in de maatschappij. Wij vinden het van belang dat onze leerlingen zich gekend en erkend voelen. Doordat wij de leerling goed kennen is bijvoorbeeld de kwaliteit van de leerling- en mentorbegeleiding hoog. Dit profiel leidt tot twee kernwaarden;
– De leerling gekend. Deze kernwaarde gaat over de veilige sfeer op school, de centrale rol voor mentor en de korte lijnen tussen school, leerling en ouders. Onze slogan ‘Je telt mee op het BHC’ appelleert aan een sterk punt van de school, namelijk dat leerlingen zich gekend en erkend voelen.
– Persoonlijk presteren. Deze kernwaarde gaat over het onderwijs, waarbij persoonlijke prestaties tellen. Gepersonaliseerd leren gaat om differentiëren, talentontwikkeling, leren door doen en de inzet van technologische hulpmiddelen. Er valt veel te kiezen en er is ruim aandacht voor LOB.

Wij bieden leerlingen alle leerwegen van het VMBO. In de beide beroepsleerwegen (basis en kader) wordt Zorg en Welzijn, Economie en Ondernemen, Bouw, Wonen en Interieur alsmede Produceren, Installeren en Energie aangeboden. In de MAVO (theoretische leerweg) is ook de sector Landbouw mogelijk. Ook alle MAVO-leerlingen maken kennis met beroepsgerichte onderdelen via de talentlijnen Business, Technology, Arts&Design en Sports & Lifestyle. Het Baanderherencollege werkt nauw samen met het Jacob Roelandslyceum, school voor HAVO en VWO.
Het Baanderherencollege maakt onderdeel uit van de OMO Scholengroep Boxtel en resulteert onder het bestuur van de vereniging OMO.
Wij bieden een uitdagende werkomgeving in een school die zich constant ontwikkelt met vernieuwende onderwijsprocessen en inspirerende leeromgevingen.

We zijn op het Baanderherencollege per direct op zoek naar een enthousiaste, leerlinggerichte docent Biologie 0,3 – 0,6 fte (startdatum z.s.m.)

Het betreft een aanstelling op projectbasis tot in ieder geval einde schooljaar 2019-2020.
Bij voldoende formatie en gebleken geschiktheid zal voor schooljaar 2020-2021 een grotere benoemingsomvang en vast dienstverband tot de mogelijkheden behoren.

– Een 2e graads bevoegdheid voor het vak Biologie geldt als vereiste. Óf je hebt de studie Biologie bijna afgerond en het diploma ligt binnen handbereik;
– De lessen vallen mogelijk in alle leerwegen en leerjaren van het VMBO
– Affiniteit met de doelgroep VMBO-leerlingen is een must;
– Je kunt goed zelfstandig zowel als in teamverband functioneren;
– Je bent meer pro- dan reactief;
– Bij voorkeur heb je al ervaring opgedaan binnen het VMBO;
– De werkdagen en werktijden worden in overleg bepaald.

Voor meer informatie over het Baanderherencollege verwijzen we je graag naar onze website www.osboxtel.nl

Heb je interesse dan ontvangen we jouw motivatiebrief en curriculum vitae graag via de website van OMO www.omo.nl.

Voor eventuele vragen over de vacature, kun je je richten tot de heer Jan-Willem van den Berg (directeur onderwijs), via e-mail (j.vd.berg@bhc.nl) of telefoonnummer 0411 – 676 924.

Solliciteer